marți, 13 septembrie 2011

Fragmente Zoo-umano-ilogice

            Singura crima a zeilor este omul. (Octavian Paler)


` Ei au comis o crima din plictiseala;omul insa nu a facut pana acum nimic altceva decat sa-si inventeze un Dumnezeu, pentru a putea trai, fara sa se sinucida..`


Totul a plecat de la plictiseala si normele ei..Suntem (poate)o gluma a naturii,de aici si simtul umorului..
Avem de toate,avem maini si picioare,ne lipseste coada:|ne credem cu totii oameni pentru ca nu mergem in patru labe,si pentru ca spre deosebire de animale noi folosim cuvintele in loc de interjectii..?
Daca da,Aiurea!Din nou:Daca da, ce numar minuscul de oameni a mai ramas pe Terra..
Explozie demografica?Ironic..S-ar parea mai degraba ca avem de-a face cu o explozie animalo-grafica..Nu,nu urmarim Animal planet,suntem pe Animal Planet..
Priviti in jur si sigur veti observa daca nu ati facut-o deja..
Exemple:


Spitale:
Hmmm..Sumbru.In fiecare colt(sau institutie)se afla cate un animalut nervos..Pe aici..cangurii.Da,cangurii..Lasati-ma sa va explic ce sunt:`Cangurul este un mamifer inferior(fata de alte specii bineinteles)de marime moderat mare;mai sunt denumiti macropozi sau picior mare(nu pentru ca au un picior mare,sunt pe un picior mare)..Etimologia?!:Când englezii au ajuns în Australia au văzut un animal ciudat ce sărea. Au întrebat băştinaşii prin semne, care este numele animalului. Răspunsul primit a fost "Kan-ghu-ru", iar colonizatorii au luat ca atare denumirea, crezând că aşa se numeşte marsupialul. După mult timp cercetătorii au constatat că, de fapt, cuvântul însemna:"Nu inteleg!".Intocmai,vorbeam de medici..nu,nu orice medic..Acei medici care stiu sa poarte dupa ei un buzunar imens,asemanator cu al cangurului in care se pot furisa enough money:).Deci hai Kan-ghu-ru?
Nu stiu!


Spatiul public:
Pe strada...papagalii..Da..Ce animalute..Stiu sa nu-ti dea pace atunci cand vrei sa ai anumite momente frumoase alaturi de prietenii tai..Te imita,fac fete-fete;doar sa primeasca putina atentie:)..Smecheri foc aratarile,nu?!
Shht!Mai bine ti-ai pazi spatele!


Vestitul palat papagalicesc cu somni si hiene `Parlamentul`..Nu sunt necesare detaliile,toata lumea stie ce se ascunde in acea jungla.

Scoala?!
Educatia pana la comunism?
``Daca aveti ceva ce nu va convine sa stiti ca opinia voastra este luata-n considerare!Noi stim sa ascultam atata timp cat nu ziceti nimic..``
Si iar ne pierdem in neant~
Am dat de-un leu,obsedat de autoritate si de `Sa se faca ca mine,este ca mine,eu,eu,eu am dreptate!;daca nu sunteti de acord va ascult opinia mamiferelor!:|`
SI ajungem ?!:
                                       Ne tot gândim la cât de mult poate să gândeasca..

Ei sunt oboseala cronica a lor.Sunt fragmente zoo-umano-ilogice.
Oameni?!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu