duminică, 9 octombrie 2011

Infidelitate

  El: ` O priveste in ochi, nu este pentru prima oara cand o face, este pentru prima oara cand o face in felul asta..
Ea: `Se arunca cu neputinta in genunchi in fata lui, cerseste inca un Te iubesc, acelasi Te iubesc ce obijnuia odata sa-i fie soptit zilnic, si apasa ragusita pe sunetele ce nasc confuze cuvinte gen:` D` ce?, De c`?`..Deodata..
              [                                      Tacere                                       ]
`-Nu ma parasi!` striga cu un glas stins tragandu-l de camasa deja sifonata.. El:` O roaga cu dispret sa inceteze. Se vede stapan pe situatie, are-n fata capodopera propriului ego.. Dupa care  se afunda si mai mult in priviri ingretosate, mintea si asa-zisul lui suflet fiind  deja ocupat cu procesarea unei noi relatii; ii intoarce astfel  spatele exclamandu-i rece sa se ridice..`Esti ridicola!` spune.
 A consumat prea multi ani, l-a depasit rutina.  Explicatii?:


  `Lumea se împarte întotdeauna în două: cei cărora le place să se plimbe cu bicicleta şi cei care gonesc cu maşina; cei care poartă camaşă peste pantalon şi cei care şi-o bagă în pantalon; cei care beau ceaiul fără zahar şi cei care îl beau cu zahăr; cei care cred că Shakespeare este cel mai mare scriitor al timpurilor şi cei care cred că e Andre Gide; cei cărora le place familia Simpson şi cei cărora le place South Park; cei cărora le place Nutella şi cei cărora le place varza de Bruxelles.Lumea imparte multe inexplicabile. Si credem ca ne-a impartit si noua un acoperis..
(Martin Page)

El, turbat:`Uite-ma cum innebunesc, imi intorc spatele in oglinda, am un ciob de suflet, sunt cu un kilometru mai jos de iad, sunt atat de aproape de mine, atat de departe.. O marioneta a dracului, tu ma credeai un inger?! Esti proasta femeie,o femeie proasta, proasta.. sunt barbat!! Si da, lumea se-mparte-n doua, eu pe de alta parte,  ma-mpart in  mii de bucati de mine? Ce te-a facut atunci sa crezi, ca e vorba despre tine? Isi afiseaza vulgar dintii ; un zambet sadic, satisfacut.
Ea, plange agitata, plange cu sughituri, atatea sperante, trei copii care asculta cu ochi mari si umezi din incaperea alaturata ..  nu stie de ce dar  a pierdut, ea n-are nicio vina. Il are-n fata, e nebun, asa a fost dintotdeauna, il vrea inapoi, e nebun, era nebunul ei. Era..
................................................................................


E 4 dimineata. Ai mici inca asculta tulburati din camera alaturata. Ea striga, se umileste, sparge pahare, devine vulgara, disperata, se zgarie pe fata cu mainile-i muncite, ridate, ranite de timp. El, o priveste ironic, se indreapta spre camera ``prichindeilor`` adresandu-le fugar:`Luati-o pe ma-ta! E nebuna!`
`Tati, mami plange..`
O impinge cu rautate in camera `clovnilor` ei, reusind sa o lipeasca zdravan de fata podelei rigide, repetand:` Luati-o pe ma-ta! E nebuna!`..Plange de proasta.
`Dar tati..!` Il ignora pe ala micu. Se-ndreapta catre ea, ii arunca verigheta-n fata.

-Hai, te-am iubit! Ma duc la ea!` Acestea fiind ultimele lui cuvinte..
In urma sa o usa trantita anapoda, in fata lor un tata ce a fost, in urma ei ..doar trecutul. Tipa ragusita: `Nu pleca, te implor, nu pleca!
Pe geam un fulger, il sperie pe Radu, plange.
Fetele inteleg, sunt mari dar plang si ele..
Ea, ea a ramas cu ei din El; Ea l-a iubit si il iubeste; El a iubit, iubeste..alta.


.....................................................................................
4:30, Dimineata.Afara ploua greu. In casa Ioana, Radu si Sofia sterg lacrimile mamei.

4;31,Dimineata.Afara ploua greu. In aceeasi casa suna agitat un ecou: `-Hai, te-am iubit! Ma duc la ea!`

Ploua.  `Mami nu plange, tati vine. Nu tu ai zis ca s-a dus doar sa ne-aduca `bune`.. ? Mami, nu mai plange!! Tati vine inapoi,

Tati.:)



14 comentarii:

  1. :((Nu ai idee cat m-a rascolit aceste randuri.Imi aminteste cu precizie de copilaria mea distrusa de un acelasi ,,tati''.Cum de pot fi unii oameni atat de sadici si lipsiti se suflet?!
    ,,Tatii''..pff am uitat de mult cuvantul asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Danyela:Eu, obijnuiam sa spun `tati` cu o mandrie si o dragoste nedescrisa. Apoi...ei bine, erau momente in care plangeam pentru ca nu mai aveam cui sa ma mai adresez.. e atat de viu dar atat de mort. Nici eu nu pot sa gasesc un raspuns intrebarii tale: ``Cum de pot fi unii oameni atat de sadici si lipsiti se suflet?!`` poate ca e reala totusi teorema cum ca oamenii se trag din maimute..unii chiar sunt animale, au uitat ce e ala suflet..
    Tati...:-j!

    RăspundețiȘtergere
  3. Rocsy...pana si animalele au suflet.Chiar daca mereu va exista acel gol in sufletul nostru in felul asta ne-am matruizat.Ne-am dat seama ca nimeni nu este ce pare a fi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact! ...Nimic nu este ce pare a fi..
    Pe mine m-a ajutat durerea, ce nu te omoara te face mai puternic.. Totusi parca inca mai ``salivez`` la familiile altora..

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce poveste lunga...mi-a facut placere s-o citesc si sa-mi amintesc si eu de una alta...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Goda: Viata e o poveste lunga.. Ma bucura faptul ca ti-a facut placere sa citesti povestea mea.. ma intristeaza faptul ca ti-a amintit de una alta..

    RăspundețiȘtergere
  7. Living between the line of fear and blame.
    Si totusi, frumos scris. Felicitarile mele!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Extaz: Living in that `way` meant for me dying in this way.. Multumesc pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Orice amintire tre sa ramana amintire oricat de dureroasa ar fi!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Goda: Asta incerc sa fac de ceva timp, sa transform amintirile in amintiri si atat:)!

    RăspundețiȘtergere
  11. nu am alt cuvant decat impresionant...

    RăspundețiȘtergere
  12. @refresher: Multumesc pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  13. Scrii foarte, foarte frumos...nu am cuvinte. Bravo!

    RăspundețiȘtergere